Lazanja je lahko bolj zdrava in bolj lahka jed, ki prija poleti. Lahko jo napolnimo s poletno zelenjavo. Lahko pa namesto testenin uporabimo bučke, nadevamo pa jo s klasičnim mletim mesom.
Sestavine:
- bučka
- mleto meso
- čebula
- paradižnik ali malo pelatov
- sir
- sol, poper, začimbe (priporočamo origano in rožmarin)
Priprava:
Prepražimo čebulo in mleto meso, dodamo začimbe in paradižnik. Med tem na čim tanjše rezine (res tanke) po dolgem narežemo bučko – da dobimo “testenine” v obliki lazanje. Rezine na visoki temperaturi popečemo z obeh strani.
Sir naribamo.
Pekač namastimo, pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. V pekač denemo plast bučk, plast mesa (če je bolj suho, dodamo še malce smetane), plast sira, zaključimo z bučkami in sirom. Pokrijemo (lahko tudi z alu folijo) in pečemo 15 minut, nato odkrijemo, temperaturo pa zmanjšamo na 180. Pečemo še 15 minut, nato po občutku in zaželeni zapečenosti.
NAMIG: Po vrhu ob postrežbi polijte malo omake iz jogurta, sirnega namaza ali kisle smetane, peteršilja in popra.