Receptov za skutine torte je ogromno, a le malokateri je tak, ki se res nikoli ne ponesreči in ki preverjeno vedno navduši. Mi ga imamo.
Če se boste lotili skutine torte po spodnjem receptu, zagotavljamo, da ne boste razočarani. Najbolje pa je, da je precej enostavna za pripravo in primerna tudi za čiste začetnike. Treba je vedeti edino, da potrebuje vsaj 4 ure stanja v hladilniku, še bolje je, da na hladnem počaka čez noč.
Sestavine:
Za biskvitno tortno podlago:
- 2 jajci
- 75 g sladkorja
- kapljica limoninega soka
- 75 g moke
- pol žličke pecilnega praška
Za nadev:
- 480 g vloženih hrušk
- 500 g pasirane skute
- 125 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 6 lističev želatine
- 2,5 dcl sladke smetane
- nekaj kapljic limoninega soka
Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo s polovičko sladkorja in limono v čvrst sneg. Rumenjake z drugo polovico sladkorja stepemo, da se sladkor stopi. Moko s pecilnim praškom presejemo na rumenjake, dodamo še sneg in narahlo zmešamo (na roke). Vlijemo v tortni pekač, ki smo ga dobro namastili. Pečemo 15 minut na 180 stopinj Celzija.
Medtem pripravimo nadev. Hruške dobro precedimo in sok prihranimo. Želatino namočimo v hladni vodi. Skuto, sladkor in limonin sok zmešamo. Ožeto želatino in približno 1 dcl hruškovega soka damo na majhen ogenj, toliko, da se želatina stopi. Precedimo in zmešamo v skutino zmes. Sladko smetano in vanilijev sladkor stepemo in na roke vmešamo v zmes.
Biskvit, ki se je medtem že ohladil, malo namočimo s hruškovim sokom in ga po vsej površini prekrijemo s polovičkami hrušk. Na to prelijemo skutino kremo in položimo čez noč v hladilnik. Okrasimo po svojem okusu, npr. s krhlji hrušk in lističi mete.