Avtor vb; foto: shutterstock.com 12:31 pop KULINARIKA IN RECEPTI

Lahka malica ali večerja: šparglji z jajci in – z ocvirki!

Šparglji so spomladanska poslastica številka ena (ali pa takoj za regratom in čemažem) – ne le, da so zelo okusni, tudi zdravi so, še posebej divji.

Tokrat smo jih pripravili na sila preprost način – rezultat pa je ekspresno hitra in odlična jed, ki je lahko krepak zajtrk ali pa lahka večerja.

Sestavine:

  • 2 žlici ocvirkov
  • 6 jajc
  • šopek šparglje
  • sol, poper

Priprava:

Narežite ali nalomite šparglje na koščke in jih pogrejte na ponvi na srednji temperaturi (3 do 5 minut). Dodajte ocvirke, ko se maščoba raztopi, premešajte in dodajte jajca.

S tem korakom so možne 3 različice – mi smo se odločili za jajca na oko. Bistveno je, da je rumenjak še tekoč, beljak pa zapečen, zato z lopatko previdno odmaknite malo beljaka, da se razlije tudi tisti ob rumenjaku in nato za minuto ponev pokrijte.

Sicer jih lahko običajno umešate ali pa, kot tretjo različico, stepete že preden jih dodate v ponev in tako dobite omleto.

NAMIG: Ob jedi lahko postrežete regratovo solato, čemažev pesto ali kos domačega kruha!

(Visited 736 times, 1 visits today)
Close