Kumare v solati imajo kup različnih variant in glede na to, da letos uspevajo v izobilju, je tu poleg kumar z domačim prelivom še recept za star, preprost in po mnenju mnogih najboljši način.
Sestavine:
- 2 sveži večji kumari
- 6 srednje velikih krompirjev
- 1 rdeča čebula
- sol, poper
- olje, kis
Priprava:
Kumare olupite in naribajte ter jih pustite nekaj časa stati v hladilniku. Nato jih dobro ožemite in ponovite postopek vsaj še enkrat. Postale bodo čisto mehke in ne najlepše na pogled. Takrat so pripravljene. Dodate jim ohlajen kuhan, razdrobljen ali na rezine narezan krompir, naribano ali na tanke rezine narezano čebulo, sol, poper ter malo kisa in olja.
NAMIG: Krompir predhodno začinite s soljo, poprom, kisom in oljem in nato vmešajte v kumare. Tako boste dosegli, da je zares “žmohten”.