Krompir v vseh oblikah je pri nas zelo priljubljen kot priloga. Krompirjeve tortice, ki jim dodamo meso in zelenjavo, so lahko samostojen obrok, ob njem prija omaka ali zgolj solata.

Sestavine:

  • krompir (2 srednja na osebo)
  • piščančja prsa (pečena in natrgana, lahko porabimo ostanke, tudi iz juhe)
  • 1 sesekljana čebula
  • jajce
  • 200 g graha (kuhanega oz ga lahko dodamo kuhati h krompirju)
  • nariban sir
  • sol, poper
  • maslo in mleko za pire (malo manj kot običajno, pire mora biti bolj čvrst)

Priprava:

Skuhamo krompir (in grah), pretlačimo in dodamo malo masla in mleka, da dobimo pire.

V skledi zmešamo pire, moko, čebulo, jajce, piščanca, sir (in grah), popramo in solimo. Dobiti moramo teksturo gostega testa.

Pečico segrejemo na 175 °C. Iz mase oblikujemo tortice in jih položimo na peki papir na pekač. Pečemo 30 – 40 minut do zlatorumene barve. Po želji jih ped peko premažemo z malce olja, vmes pa obrnemo.

Namigi za postrežbo:

  • Krompirjeve tortice lahko ponudimo kot prigrizek, toplo predjed ali glavno jed.
  • Postrežemo jih lahko s francosko solato ali tatarsko omako.
  • Za bolj zdravo in svežo večerjo pa zraven tortic ponudimo skledo sveže solate ali npr. vloženo rdečo peso.

(Visited 1.515 times, 2 visits today)
Close