Koprive so v kuhinji še kako uporabne! Poleg tega, da so zdrave in da jih marsikdo uporablja za čaj, lahko tudi “nadomestijo” špinačo. Tokrat recept za koprivno juhco.
Sestavine:
- 1 l vode
- 1 dl mleka
- 4 pesti koprivnih vršičkov
- 2 srednje velika krompirja
- 3 žlice graha
- 3 stroki česna
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
- muškatni orešček
- kurkuma
Priprava:
V kozico vlijemo vodo in mleko. Dodamo na koščke narezan olupljen krompir, grah, peteršilj in česen. Popramo in solimo ter začinimo z muškatnim oreščkom in kurkumo. Kuhamo 10 minut, da se krompir zmehča nato odstavimo z ognja. Dodamo narezane koprive in pustimo stati približno 3 minute, da se zmehčajo. Juho zmeljemo s paličnim mešalnikom in postrežemo. Dober tek!