9:00 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Kaneloni iz bučk s špinačo in skuto

Obstaja popolna jed, ki zadovolji našo željo po nasitnem kosilu, hkrati pa ni polna maščob in ogljikovih hidratov in je celo brez mesa? Ne vemo. A opisu zelo ustrezajo bučni kaneloni s špinačo in skuto.

Sestavine:

  • 2 bučki
  • zavojček zmrznjene ali svežih listov špinače
  • 400 gramov sveže skute ali rikote
  • 1 jajce
  • strok česna
  • sveža bazilika
  • 500 g mocarele
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol, poper
  • olivno olje
  • paradižnikova omaka (domača ali kupljena)

Priprava:

Namastite globok pekač ter vanj razporedite paradižnikovo omako. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija (ali malo več, če nimate ventilacije). Skuhajte špinačo. Bučke narežite na tanke rezine, lahko kar z lupilnikom.

Skuto, jajce, sesekljan česen in baziliko denite v skledo in dobro premešajte, dodajte sol in poper, nato pa še špinačo, da dobite nadev.

4 rezine bučk zložite na podlago tako, da se delno prekrivajo. Nanje položite 2 žlici nadeva in zavijte, da dobite kanelonom podobne zavitke. Nadaljujte z ostalimi bučkami in nadevom. Kanelone iz bučk zložite v pekač, v omako. Nato posujte z mocarelo in parmezanom in pecite približno pol ure, da se sir zlato zapeče.

Postrežete lahko z domačim kruhom ali francosko štruco, k jedi se poda tudi mešana zelena solata.

(Visited 617 times, 2 visits today)
Close