Pire krompir se sliši povsem vsakdanja priloga, toda v resnici so kuharji po vsem svetu naredili iz njega pravo umetnost. Kakšen pa je popoln pire krompir?
V osnovi vsakdo, ki je že kdaj stal v kuhinji, ve, kako se pripravi pire krompir. Da pa bo ta popoln, smo poiskali nekaj namigov.
– Za pire krompir bo najbolj primeren moknati ali škrobnati krompir.
– Krompir pričnite kuhati v hladni in ne topli vodi. Le tako se bo povsem enakomerno skuhal.
– Segrejte maslo in smetano, preden jih primešate pireju. Tako bo krompir bol kremast in mehak.
– Uporabite ročno orodje za mečkanje krompirja in nikoli krompirja za pire ne miksajte ali stiskajte s paličnim mešalnikom.
– Pravi pire krompir nima ne popra, kaj šele drugih začimb. Sol je edina začimba, ki se doda pire krompirju.