Bučke so še vedno aktualne, a marsikdo se že ozira po oranžnih bučah. Zato smo tokrat pripravili juho kar iz obojih!

Sestavine:

  • malo olivnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 srednje velika buča
  • 2 srednje veliki bučki
  • (po želji) nekaj korenčkov
  • timijan, sol, poper
  • svež peteršilj
  • svež luštrek

Priprava:

Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo žlico olja ter popražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo še česen. Ko zadiši, dodamo na koščke narezano bučo in bučki in začinimo s timijanom. Prilijemo vodo, dodamo še luštrek, sol in poper. Lonec pokrijemo in na manjšem ognju kuhamo 20 do 25 minut. Pred postrežbo dodamo še peteršilj.

(Visited 185 times, 1 visits today)
Close