Torta iz beljakov, znana pod imenom Pavlova, je, če enkrat obvladamo pripravo snega, pravzaprav zelo preprosta. Še bolj ljubke in enostavnejše pa so mini Pavlove – kot malo večji vetrci ali poljubčki. Tokrat smo jih naredili s sezonskim sadjem!
Sestavine:
- 6 beljakov
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 žlička belega kisa (alkoholnega za vlaganje)
- 1 žlička škroba
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- sezonsko sveže sadje (grozdje, hruške, slive, jabolka)
Priprava:
Beljake stepemo v sneg, nato počasi dodajamo sladkor in stepamo še naprej. Dodamo še mešanico kisa in škroba ter stepamo do čvrstega, bleščečega snega.
Pečico segrejemo na 140 – 150 °C, na s peki papirjem obložen pekač z žlico oblikujemo več majhnih tortic z vdolbino na sredini. Pečemo 20 minut, znižamo temperaturo na 110 – 120 °C, po 10 minutah ugasnemo in pustimo v zaprti pečici vsaj nekaj ur.
Ohlajene tortice obložimo s stepeno smetano in svežim sadjem, dodamo lahko tudi oreške.