Jajčna omleta je preprosta, hitro pripravljena jed, kot nalašč za poletno malico ali večerjo – posebej, če jo napolnimo s poletnimi okusi. Zbrali smo 5 predlogov.
Kako pripraviti osnovno omleto? Na 2 načina: lahko na maščobi prepražite zelenjavo, nato pa čez vlijete razžvrkljana jajca, začinite, večkrat pomešate, pustite, da se spodnja stran zapeče, nato pa jo še obrnete. Sir in svežo zelenjavo dodate po obračanju. Lahko pa nadev pripravite posebej, ko omleto obrnete, ga denete nanjo in nato le zapognete.
1. Omleta po grško
Pripravite grško solato: paradižnik, kumare, paprika, olive, feta sir in jo uporabite kot nadev za omleto.
2. Omleta z lisičkami
Lisičke prepražite, lahko dodate nekaj čebule ali pa česna, denite jih na omleto ali pa na lisičke vlijte zžvrkljana jajca, začinite. Za piko na i dodajte še malo gorgonzole.
3. Omleta z bučkami
Bučke narežite na tanke kolobarje, ki jih lahko jeste skoraj surove. Dodajte malo parmezana.
4. Italijanska omleta
Omleta v italijanskem slogu vsebuje popečene paradižnike, na koncu pa še dodatek sveže mocarele in rukole.
5. Mehiška omleta
Omleto po mehiško napolnite s prepraženo papriko, čebulo in koruzo. Dodate lahko tudi paradižnik in fižol.