Za tokratno sladico potrebujemo samo tri sestavine. Recept smo izbrali zato, ker so jagode daleč najboljše, če jih pustimo v čim bolj osnovni obliki, brez kuhanja in pečenja.
Pa tudi zato, ker je zares fino, če so sladice hitro in enostavno pripravljene. Ko ‘pade’ sladkor ali ko se nenapovedano na vratih prikažejo obiski …
Potrebujemo:
- sveže jagode,
- sladko smetano in
- piškote (tiste klasične, denimo maslene, lahko pa izberete tudi kaj v polnozrnati različici).
Priprava:
Stepemo sladko smetano in jo damo v srednje velik in malce višji pekač (da ima smetana 1.5.- 2 cm višine). Na to položimo piškote, enega zraven drugega. Piškote prekrijemo z jagodami. Zopet sledi smetana, piškoti in jagode.
Končano! S pokritim pladnjem za vsaj 4 ure v hladilnik, še bolje za čez noč.
Poskusite tudi jagodno solato!
(Visited 664 times, 1 visits today)