Jesen je tudi čas jabolk in s to sladico ne moremo zgrešiti!

Pecivo z jabolki je v naših krajih zelo priljubljeno, ta jabolčna sladica pa v sebi skriva še kremno, vanilijevo mehko sredico, zaradi katere še posebej prija ob deževnih dneh, pravijo tisti, ki so jo preizkusili.

Sestavine:

  • 2 zavitka listnatega testa
  • 6 (ali več, 10) olupljenih in očiščenih domačih jabolk
  • vanilijev puding, vsaj delno ohlajen
  • cimet, sladkor v prahu, rjav sladkor

Priprava:

Jabolka narežemo na krhlje, jih denemo v kozico, dolijemo 0,03 dcl vode ali soka ali limoninega soka, dodamo nekaj žličk cimeta in nekaj žlic rjavega sladkorja ter dušimo slabe pol ure.

Listnato testo denemo v okrogel ali pravokoten pekač tako, da naredimo rob. V pripravljeno testo nadevamo vsaj delno strjen vanilijev puding, nanj pa razporedimo jabolka. Pokrijemo z drugim listnatim testom in pečemo po navodilih (približno 25 minut na 175 °C).

Postrežemo posuto s sladkorjem v prahu, na bolj tople jesenske dni pa jabolčna sladica tekne s kepico vanilijevega sladoleda.

(Visited 170 times, 3 visits today)
Close