Pite so okusna jed, ki jo v različnih oblikah pozna mnogo kuhinj. Pri nas so nekatere bolj tradicionalne, druge manj, poznamo sladke in slane, tiste prave domače po starih receptih in tudi bolj sodobne s kupljenim testom.
Kup receptov zanje smo že objavili (TULE), tokrat pa smo jabolčno pito preoblekli v novo podobo …
To je jabolčna pita v kozarcu – hitra, preprosta, okusna!
Sestavine:
- 10 ovsenih piškotov, ki jih zdrobimo
- 5 olupljenih, narezanih jabolk (in kakšna rezina za okras)
- žlička cimeta
- po želji: nekaj žlic rjavega sladkorja
- kot dodatek: vanilijev sladoled, stepena smetana in/ali karamelni preliv, oreški …
Priprava:
Na nizki temperaturi kratko pokuhajte jabolka s cimetom (in sladkorjem). V kozarce nato le še naložite sladico v plasteh: malo jabolk, plast piškotov, plast jabolk, plast piškotov… do vrha. Na vrh “pite” dodajte smetano ali sladoled, okrasite s poljubnim posipom ali zvezdnatim janežem …