Če je kakšna sezonska hrana, ki jo komaj čakamo, je to mlad krompir. Ni boljšega kosila kot prvi pečen mlad krompir, ki zadiši po česnu in rožmarinu, ob njem pa skleda sveže zelene solate.
Sestavine:
- 16 majhnih do srednje velikih mladih krompirjev
- 3 žlice olivnega olja
- vsaj 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- po želji: glavica česna
Priprava:
Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Kakšno vejico pustimo celo. Pečico segrejemo na 200 ºC. Krompir temeljito operemo in večje prerežemo na polovico. Stresemo ga v pekač, ga posolimo in popopramo ter polijemo z olivnim oljem. Dodamo rožmarin in premešamo. Dodamo še vejico rožmarina in cele stroke česna (lahko tudi le na polovico prerežemo glavico česna, da dobimo dve rožici). Krompir pečemo 25 do 30 minut. Po 15 minutah ga previdno obrnemo, da se zapeče na obeh straneh.
(Visited 545 times, 2 visits today)