Puding je preprosta sladica, za katero potrebujete le kupljen prašek ter mleko in sladkor. Narejena je ekspresno hitro.
Lahko pa nam puding pride prav tudi kot del sladice, v katero vložimo le malce več truda in časa, a tudi rezultat je takoj malo boljši.
Tu je nekaj idej za sladice iz pudinga:
Puding v slojih
naredite ga iz vanilijevega in čokoladnega pudinga, ki ju izmenično vlivate v kozarčke. Po vrhu lahko potresete oreške in cimet.
Stepen puding
stepite sladko smetano, dodajte ohlajen puding in še na kratko premešajte. Dobite rahel mousse.
Puding brez skorjice
ko se puding začne gostiti, vanj dodajte krepko žlico masla, za bolj temno barvo pa še vsaj polovico na koščke nadrobljene temne čokolade.
Puding s karamelo
ohlajen vanilijev puding obrnite na krožnik, čez njega pa prelijte domačo karamelo (priprava je enostavna – pogrejete sladkor, ko dobi karamelno barvo, dodajte pogreto maslo in smetano in dobro premešajte)
Pisani puding
na podoben način se lahko poigrate z različnimi okusi podinga in različnimi prelivi, smetano, dodatki sadja, naribano čokolado …
Puding v torti ali pecivu
puding lahko uporabite namesto kreme v pecivu, npr.