Na velikonočni mizi so skoraj obvezne jedi šunka, hren, jajca in potica. Lahko jih pripravimo po tradicionalnih receptih, lahko pa tudi malo drugače – že s tem, da jim dodamo kakšno zanimivo prilogo.
Zbrali smo nekaj idej …
Ko ne vemo, kam s pirhi …
Pirhe vsi radi barvamo, a več kot toliko trdo kuhanih jajc tudi ne gre na skledo solate. Z njimi lahko ustvarimo zelo zanimive jedi in omake (tule je 5 idej) ali pa jih napolnimo in ponudimo k narezku.
“Glavna jed”
Šunko v testu lahko naredite tako, da šunko skuhate, nato pa jo ovijete v listnato testo, najbolje v 2 plasti, ki ju premažete z zžvrkljanim jajcem (za bolj inovativne lahko jajcu dodate sesekljan čemaž) in jed bo gotova v pol ure!
Če pa imate šunko brez testa, lahko k njej ponudite npr. slane kolačke s čebulo, ki navdušijo vsakogar.
Hren
Najprej zanimivost o hrenu: ste vedeli, da pri nas raste tudi divji hren?
Tule pa 8 idej, kako ga uporabiti v receptih:
Potica je le ena, ampak …
TULE je tradicionalni recept za slovensko potico. A če nimate znanja ali časa ali pa ne pravih jedcev za potico, lahko namesto klasične sladice naredite npr.