Njoki so včasih malo pozabljena priloga, saj zahtevajo nekaj več spretnosti in časa kot npr. testenine ali riž, vendar pa so odlična popestritev jedilnika, lahko pa so tudi samostojna jed z omako – enako kot testenine.

Tokrat smo jih naredili iz pripravljene “moke” za njoke, lahko pa jih tudi naredite popolnoma sami ali pa kupite že narejene.

Če jih še niste poskusili na tak način, boste presenečeni, kako drugačni od kuhanih so njoki iz pečice!

Sestavine:

  • njoki (uporabili smo mešanico za njoke ali cmoke, ki se zmeša z vodo, nato pa iz testa oblikujemo njoke, in sicer 400 – 500 g)
  • 300- 400 g špinače
  • 500 ml smetane
  • 50 g drobtin
  • 50 – 100 g naribanega sira
  • sol, poper

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C. Njoke in špinačo prelijte s vrelo vodo in pustite 2 minuti, nato odcedite. Mešanico denite v pekač, prelijte s smetano, dodajte sol in poper in dobro premešajte kar v pekaču. Potresite z naribanim sirom in drobtinami in pecite pol ure ali več, toliko, da vse skupaj “zahrusta”.

Namigi:

  • k jedi se poda velika skleda sveže zelene solate ali zeljnate solate s fižolom.
  • po želji lahko mešanici dodate še na kockice narezano panceto.
  • namesto špinače lahko uporabite tudi brokoli, ki pa ga sesekljajte na drobno.
  • njoki so najboljši, če so narejeni doma.
(Visited 579 times, 2 visits today)
Close