Če zmanjka časa, energije ali znanja za potico, je tole pecivo odličen nadomestek – pehtran pa običajnemu skutnemu pecivu doda poletni pridih in sladico dvigne na nov nivo!
Sestavine:
- 2 jajci
- pol skodelice olja ali stopljenega masla
- cca 200 g moke
- 300 g skute
- 2 žlički pecilnega praška
- 130 g sladkorja + 1 vanilijev sladkor
- skledica svežega pehtrana (osmukani listki)
Priprava:
Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo, ves čas mešajte. Dodajte še skuto in dobro premešajte.
Posebej presejte moko, pecilni prašek in vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Dodajte pehtran, premešajte, da se sestavine povežejo.
Vlijte v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.
Pečeno pecivo lahko potresete s sladkorjem v prahu in okrasite s svežo vejico pehtrana.