Če zmanjka časa, energije ali znanja za potico, je tole pecivo odličen nadomestek – pehtran pa običajnemu skutnemu pecivu doda poletni pridih in sladico dvigne na nov nivo!

Sestavine:

  • 2 jajci
  • pol skodelice olja ali stopljenega masla
  • cca 200 g moke
  • 300 g skute
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 130 g sladkorja + 1 vanilijev sladkor
  • skledica svežega pehtrana (osmukani listki)


Priprava:

Z mešalnikom penasto zmešajte jajci in sladkor, počasi dodajte maščobo, ves čas mešajte. Dodajte še skuto in dobro premešajte.

Posebej presejte moko, pecilni prašek in vse skupaj vmešajte v mokre sestavine. Dodajte pehtran, premešajte, da se sestavine povežejo.

Vlijte v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 25-30 minut na 175 stopinj Celzija.

Pečeno pecivo lahko potresete s sladkorjem v prahu in okrasite s svežo vejico pehtrana.

(Visited 6.944 times, 11 visits today)
Close