Pecivo, ki ga pripravimo s sestavinami, odmerjenimi s skodelico, je bilo včasih zelo priljubljeno (se spomnite, ko smo sestavine odmerjali z jogurtovim lončkom), še danes pa je tista prava izbira za vse priložnosti.
Sadje, s katerim ga obložite, je seveda stvar izbire, okusa in dostopnosti, mi smo ga naredili s kosmuljami, nad katerimi smo na novo navdušeni. Odlično se obnese katero koli jagodičevje, breskve, marelice, češnje, pa tudi slive.
Sestavine:
- 1 skodelica jogurta
- 2 skodelici sladkorja
- 3 skodelice moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1 skodelica olja
- 2 jajci
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- sadje
Priprava:
Vse sestavine razen sadja zmešamo, maso pa vlijemo v s peki papirjem obložen pekač. Po vrhu potresemo borovnice in kosmulje (oz zložimo sadje po izbiri).
Pečemo pol ure na 180 °C – če pa imamo manjši pekač in je pecivo višje, malo dlje.
Pred postrežbo lahko pecivo potresemo še s sladkorjem ali dodamo kepico sladoleda.