Priloge iz listnatega testa, ki so lahko tudi prigrizek – polžki so okusni in hrustljavi, predvsem pa zelo enostavno za pripravo!
Tokrat smo jih pripravili na 5 različnih načinov, seveda pa jih lahko naredite čisto po svoje. Za vse potrebujete listnato testo, ki ga namažete z izbranim nadevom, zavijete, razrežete na cca 2 cm debele rezine in jih postavite pokonci na s peki papirjem obložen pekač. Pred peko jih po želji premažete še z zžvrkljanim jajcem, pečete pa približno 25 minut na 175 °C. Kako pripravite nadev, pa spodaj.
Čemaževi polžki s sirom
Sesekljan čemaž zmešate s kremnim sirom, po želji solite in poprate in dodate še žlico olivnega olja.
Špinačni kremni polžki
Kuhano špinačo dobro odcedite (ali ožemite), zmešajte s kislo smetano in posolite.
Polžki z ocvirki
Ocvirke v masti razporedite po testu in to je vsa umetnost.
Polžki s slanino in čebulo
Čebulo sesekljajte in prepražite, slanino sesekljajte. Oboje zmešajte, dodate lahko tudi 1 jajce in nariban sir.
Gobovi polžki z gorgonzolo
Gobe prepražite na malo čebule, nato pa, ko so še tople, vanje vmešajte gorgonzolo.