Krofi iz pečice so vse bolj v trendu, ki gre v korak z zdravjem – z manj maščobe in brez cvrtja.

Seveda niso enaki, kot bogati, mastni krofi in tudi tile, narejeni po mešanju recepta za krofe in muffine, niso zares nadomestilo klasičnih pustnih sladic (recepte za te najdete TULE). So pa hitri in enostavni za pripravi – in prav ‘luštni’!

Sestavine:

  • 220 g moke
  • 2 jajci
  • 150 g sladkorja (če želite bolj zdrave, lahko uporabite tudi le 100 g)
  • 100 ml olja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 150 g kisle smetane
  • ščep soli
  • za krof aromo: 5 žlic limoninega soka in 2 žlici ruma
  • sladkor v prahu za posipanje
  • marmelada – najbolje marelična

Priprava:

Dobro zmešajte jajca in sladkor, da dobite penasto maso, nato počasi med stalnim mešanjem dodajajte olje, zatem pa še kislo smetano.

Posebej dobro premešajte presejano moko, pecilni prašek in sol. Nato to mešanico počasi vmešajte v mokre sestavine, toliko da se poveže v testo.

Testo nato nadevajte v model za muffine (ki g obložite s papirčki ali pa namastite), in sicer tako: 1 žlica mase, žlica marmelade, nato pa z maso napolnite modelček.

Pečico segrejte na 200 °C. Ko vanjo date pekač, znižajte temperaturo na 195 °C. Po petih minutah znižajte temperaturo na 175 °C in pecite še 15 minut. Na tak način bodo kolački dobili pravi okrogel velik zgornji del, muffin top.

Ko so pečeni, krofek mufiine še posujte s sladkorjem v prahu!

(Visited 6.051 times, 9 visits today)
Close