Pohane šnite so bile včasih ena boljših in predvsem bolj pogostih sladic, saj niso poznali toliko izbire vseh možnih sestavin za peciva in sladice. Še danes jih marsikdo rad pripravi – so res slastne in še spomin na otroštvo prikličejo.
Tokrat pa smo se lotili slane različice, ki je odličen prigrizek, način, kako porabiti star kruh, lahko pa tudi hitra priloga glavni jedi. Popestrili smo jih z okusom pomladi.
Sestavine za slane pohane šnite:
- suh kruh
- mleko
- jajce (oz. več jajc – eno za približno 1 dcl mleka in 3 kose kruha)
- sol, poper, začimbe po izbiri
- mlada čebula – sesekljana (lahko pa tudi mlad česen ali drobnjak)
- nariban sir
- olje ali maslo
Priprava:
Rezine kruha namočite v mešanici mleka in stepenega jajca in začinite. Pustite jih vsaj 15 minut. Segrejte ponev, namastite, nato pa rezine ocvrite po eni strani do zlatorjave barve, jih obrnite, posujte z mlado čebulo in sirom, pokrijte ter ocvrite še na drugi strani.
Namig: slane pohane šnite se odlično podajo k polpetom.