Čokoladne kroglice lahko naredimo na zares preprost način iz sestavin, ki jih imamo doma. Če je ostalo kaj jagod, so tele kot nalašč za posladek po kosilu.

Sestavine:

  • sesekljane jagode (lahko jih tudi spasirate, a v tem primeru svetujemo, da jih odcedite)
  • zmleti piškoti
  • mascarpone ali kremni sir (lahko pa tudi le malce smetane in malo masla)
  • temna čokolada za obliv

Priprava:

V zmlete piškote vmešajte jagode, nato šele dodajte po žlicah sir ali smetano (skupaj s stopljenim maslom) – da dobite želeno gostoto mase, ki se bo v hladilniku, kamor jo denete vsaj za pol ure, še zgostila.

Čokolado nalomite na čim manjše koščke in jo stopite v mikrovalovni pečici ali nad vodno paro (v skodelici nad vrelo vodo).

Iz ohlajene mase z rokami oblikujte kroglice, ki jih položite npr. na desko na peki papir ali pa na rešetko nad peki papirjem. Svetujemo, da jih oblikovane ponovno denete v hladilnik, še bolje pa za nekaj minut v zmrzovalnik.

Kroglice le še oblijete s čokolado ali pa jih vanjo pomakate, pustite, da se strdi, in pripravljene so za sladkanje.

Namig: ponudite jih na krožniku skupaj s svežimi jagodami in melo stepene smetane!

Poskusite tudi: Jagodni tiramisu!

(Visited 638 times, 3 visits today)
Close