Čokoladne kroglice lahko naredimo na zares preprost način iz sestavin, ki jih imamo doma. Če je ostalo kaj jagod, so tele kot nalašč za posladek po kosilu.
Sestavine:
- sesekljane jagode (lahko jih tudi spasirate, a v tem primeru svetujemo, da jih odcedite)
- zmleti piškoti
- mascarpone ali kremni sir (lahko pa tudi le malce smetane in malo masla)
- temna čokolada za obliv
Priprava:
V zmlete piškote vmešajte jagode, nato šele dodajte po žlicah sir ali smetano (skupaj s stopljenim maslom) – da dobite želeno gostoto mase, ki se bo v hladilniku, kamor jo denete vsaj za pol ure, še zgostila.
Čokolado nalomite na čim manjše koščke in jo stopite v mikrovalovni pečici ali nad vodno paro (v skodelici nad vrelo vodo).
Iz ohlajene mase z rokami oblikujte kroglice, ki jih položite npr. na desko na peki papir ali pa na rešetko nad peki papirjem. Svetujemo, da jih oblikovane ponovno denete v hladilnik, še bolje pa za nekaj minut v zmrzovalnik.
Kroglice le še oblijete s čokolado ali pa jih vanjo pomakate, pustite, da se strdi, in pripravljene so za sladkanje.
Namig: ponudite jih na krožniku skupaj s svežimi jagodami in melo stepene smetane!
Poskusite tudi: Jagodni tiramisu!