Site icon Eko Dežela

Hitre in odlične: tiramisu kroglice iz 4 sestavin

Tiramisu je večna sladica in pogosta izbira sladice v restavracijah. Seveda je najboljši narejen doma, po italijanskem ali po svojem receptu, tudi bolj hitra različica je odlična ideja, lahko pa naredimo tudi sadni tiramisu, ki je primeren in všeč tudi otrokom.

Tokrat pa smo “zamesili” tiramisu kroglice, ki so hitre, luštne in zelo okusne. Imajo le eno napako – prehitro jih zmanjka.

Sestavine:

Priprava:

Najprej piškote (ali pecivo) razdrobite in rahlo namočite v močni kavi (skuhajte močnejšo kot jo pijete). Pustite nekaj minut, da se prepoji, malo pomešajte. Nato dodajte toliko žlic mascarponeja (sproti mešajte – z žlico ali mešalnikom), tako da dobite gmoto testa. Naj se lepo sprime. Nato z žlico testo denite v roko in med dlanmi oblikujte kroglice. Za pol ure jih denite v hladilnik, nato pa povaljajte v pravem kakavu.

Namig: če tiramisu kroglice pripravljate za goste, lahko po nekaj kroglic nanizate na paličice, postrežete pa s stepeno smetano, ki jo obogatite z merico kavnega likerja.

 

(Visited 1.210 times, 4 visits today)