Cimetove rolice ali cimetovi zvitki so v svetu zelo popularna sladica, ki jo vsak ljubitelj cimeta obožuje tudi pri nas. Ker pa je priprava iz kvašenega testa malo bolj zahtevna in zamudna, smo jih za tokratni nedeljski posladek pripravili kar na hitro – iz kupljenega testa.
Sestavine:
- vlečeno testo
- 5-6 žlic masla
- skodelica rjavega sladkorja
- 5 žlic cimeta v prahu
- Za preliv: 2 skodelici sladkorja v prahu, 2 žlici masla, 4 žlice mleka, vanilijev sladkor ali vanilijev strok ali pasta
Priprava:
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Odvijte testo in ga premažite s stopljenim maslom. Zmešajte rjavi sladkor in cimet in z mešanico potresite testo. Zavijte testo v rolado ter ga denite v hladilnik za lažje rezanje – po nekaj minutah razrežite na cca 3 cm kose.
Postavite jih pokonci v namaščen pekač in pecite 25 – 30 minut.
Zmešajte sestavine za preliv (če delate z vanilijevim strokom, ga pogrejte kar v maslu, ko ga topite) in prelijte čez tople cimetove rolice.
NAMIG: Če ne boste pojedli vseh, jih lahko pogrejete v pečici na 160-170 stopinj Celzija za 5 – 8 minut.