Sladica, ki je sočna, ravno prav sladka in še hrustljava! Za povrhu pa uživamo še v teksturi pudinga in slovenskem sezonskem sadju – slivah!
Sestavine:
- slive
- piškoti
- maslo
- vanilijev puding in mleko
- po želji: rjav sladkor, cimet
Priprava:
V pekač z odstranljivim robom (ali obložen s peki papirjem) denemo maso iz zdrobljenih piškotov in masla, da dobimo podlago sladice. Ohladimo in s tem strdimo v hladilniku. Med tem skuhamo vanilijev puding, ki ga vlijemo na piškotno dno. Pustimo, da se ohladi.
Med tem pripravimo slive – operemo, razkoščičimo, razrežemo na četrtine ali na manjše koščke. Uporabimo lahko surove, še boljše pa bodo malce podušene, z dodatkom sladkorja in cimeta.
Ko je puding strjen, na to plat naložimo še slive. Potresemo z zdrobljenimi piškoti ali pa stepeno sladko smetano, k sladici pa tekne tudi dodatek vanilijevega sladoleda!
Poglejte tudi, kako pripraviti tradicionalno slivovo pito: