Vsi vemo, da se rižota po pravilih kuha drugače in dlje kot “le” riž in da riž, zmešan z mesom in/ali zelenjavo, še ni rižota. A tokratni recept je res okusen, celo kremast, tako da smo mu to malce spregledali …
Sestavine:
- riž (arborio ali mešanica več žit ali pač tisti, ki ga imate doma)
- šparglji
- čebula
- po želji: piščančji file
- parmezan
- maslo, olivno olje
- sol, poper
Priprava:
Skuhamo riž. Na olivnem olju na srednji temperaturi prepražimo čebulo, da postekleni in zadiši po sladkem. Dodamo na koščke narezan piščančji file, če ga bomo vključili v recept – temperaturo pa povečamo. Ko so lepo zapečeni, dodamo še na koščke narezane šparglje, solimo, popramo, znižamo temperaturo in večkrat premešamo. Ko so zmehčani dodamo kuhan riž in malo masla, premešamo, potresemo s pamezanom.