Šparglji v v višku sezone – letos se je ta zaradi suše začela malo pozneje. Če ste se jih naveličali na bolj klasične načine po naših priljubljenih receptih, jih lahko naredite v srajčki – taki so odlična priloga jedem na žaru ali pa hrustljava večerja oz. prigrizek.
Sestavine:
- šparglji
- listnato testo
- jajce
- različna semena
- sol, poper
- po želji: nariban sir, smetana
Priprava:
Jajce zvržkljajte in posolite ter poprajte. Listnato testo narežite na kvadratke. Šparglje na hitro pokuhajte v vreli vodi oz blanširajte, da se v pečici preveč ne posušijo. Listnato testo premažite z jajcem ali smetano. Na vsak kvadrat položite 1 -3 šparglje po diagonali, dodate lahko tudi nariban sir, nato oba stranska vogala zapognite enega čez drugega. Po vrhu namažite jajce in potresite s sezamom, črno kumino ali katerimi koli semeni po okusu. Pecite na peki papirju cca. 20 – 25 minut pri 175 stopinj Celzija.