Poletna torta – ker njen okus pričara mediteranske spomine na dopust, nam je pisala bralka, ki jo je preizkusila, kot idejo, kako bi jo poimenovali. Torta je pravzaprav pita brez peke, a zaradi videza si naziv torta kar zasluži.

Sestavine:

  • 2 žlici olja
  • 200 g piškotov (ovsenih ali maslenih)
  • 100 g masla
  • 100 g sesekljane bele čokolade
  • 200 g fig
  • 300 g mascarpone sira
  • 150 ml smetane za stepanje
  • 100 ml jogurta
  • nekaj žlic medu

Priprava:

Pekač z odstranljivim robom naoljite, na dno pa položite peki papir. Piškote zdrobite in vanje vmešajte stopljeno maslo. Maso vsujte v pekač in enakomerno pritisnite ob dno, tako da naredite malo roba. Denite v hladilnik.

Čokolado stopite na pari. V skledo denite vse ostale sestavine skupaj s stopljeno čokolado in zmiksajte. S kremo bogato obložite piškotno dno. Torta naj se nekaj ur hladi v hladilniku, za krajši čas jo lahko daste tudi v zmrzovalnik. Pred postrežbo jo obložite s svežimi figami, narezanimi na polovico ali četrtinko, nato pa previdno odstranite obod pekača.

(Visited 1.169 times, 3 visits today)
Close