Rolada brez peke je naš nov poletni hit – pečica ne segreje stanovanja, rolada se hitreje ohladi in že je pripravljena za sladkanje.
Tokrat čokoladna s poletnim okusom po kokosu in svežino jogurta.
Sestavine:
- 300 g piškotov, 30 g masla, 1 dcl mleka, nekaj žlic kakava in po želji malo sladkorja za biskvit
- 300 g mascarpone sira, 1 dcl navadnega jogurta, nekaj žlic sladkorja in kokosova moka za nadev
- temna čokolada in kokosova moka za okras (po želji)
Priprava:
Stopite maslo in zmiksate vse sestavine za biskvit, na koncu ga pregnetete in denete za pol ure v hladilnik. “Testo” položite na s folijo obloženo desko, čez položite še eno folijo (še bolje je, če uporabite peki papir), nato pa ga razvaljate.
Pripravite nadev in z njim premažete biskvit, nato pa ga s pomočjo podlage zavijete v rolado, pustite zavito in naj se v hladilniku dobro strdi.
Ko drži formo in je ohlajena, rolado prelijete še s stopljeno temno čokolado in posujete s kokosom.