Site icon Eko Dežela

Hitra pita s piščancem, porom in brokolijem

Sestavine:

Priprava:

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija, polovico testa razvaljamo na velikost pekača – peče naj se približno 10 minut, preden ga obložimo (tako bo tudi spodnji del hrustljav).

Za nadev piščanca narežemo na koščke, solimo, popramo in začinimo po okusu, dodamo malo olivnega olja in za nekaj minut mariniramo. Na olivnem olju prepražimo por, dodamo na majhne koščke narezan brokoli, nato pa še piščanca. Premešamo, prepražimo, začinimo po okusu.

Posebej stepemo jajce, dodamo smetano in nariban sir.

Delno pečeno testo obložimo z nadevom, prelijemo s smetano in sirom, prekrijemo z drugo polovico testa, zlepimo robove in zarežemo vzorec po vrhu. Pečemo še 20 -25 minut, na koncu lahko še potresemo z nekaj dodatnega sira.

Pito postrežemo z veliko skledo solate, kalčki ali rdečo peso – lahko tudi z dodatno kislo smetano.

(Visited 455 times, 2 visits today)