To odlično osvežilno in hkrati bogato pito lahko pripravite na 3 načine – s kupljenim listnatim testom, s piškotnim “temeljem” ali pa naredite sami tudi testo.
Mi smo se odločili za srednjo različico, ki je hkrati dovolj hitra in slastna, poleg tega pa v vročih dneh raje pripravljamo sladice brez peke.

Sestavine:
- 200 g piškotov (ovsenih ali maslenih)
- 100 g masla
- 75 g sladkorja
- 150 g mletega maka
- 200 g skute
- sok ene limone
- jagode
- po želji: bela čokolada
Priprava:
Piškote nadrobite, maslo stopite, oboje skupaj zmešate in denete v pekač z odstranljivim robom. Pritisnete ob dno in naredite nekaj centimetrov roba. Ohladite.
Nadev pripravite tako, da zmešate vse sestavine, razen jagod, ter z njim napolnite pito. Dobro ohladite. Po želji prelijete s stopljeno belo čokolado, nato pa okrasite z obilo jagodami.