Sezona mandarin je že v polnem teku in čas je, da iz njih pripravimo tudi kremno, a osvežilno sladico!

Panakota je italijanska klasika, ki jo lahko pripravimo na poenostavljen način. Iz mandarin pa najprej iztisnemo sok, nato naredimo žele, ki kremi doda obilo svežine – in vitamine!

Ste vedeli, da mandarine uspevajo tudi pri nas?

Sestavine:

  • 4 lističi želatine za panakoto in še 4 za žele
  • 500 ml smetane za stepanje
  • 250 ml polnomastnega mleka
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilijev sladkor
  • 500 ml soka iz mandarin

Priprava:

Želatino namočite v hladni vodi.

Smetano, mleko, sladkor in vanilijev sladkor segrejte, da rahlo zavre, vmes večkrat premešajte, da se sladkor stopi.

Umaknite s štedilnika, ožemite želatino in jo vmešajte v kremo. Dobro premešajte, da se popolnoma raztopi.

Zmes nato le še vlijete v kozarce in ohladite – vsaj 6 ur, da se panakota strdi v hladilniku.

Medtem ožemite mandarine in sok segrejte ter vanj vmešajte želatino po enakem postopku. Z želejem napolnite kozarce in pustite hladiti vsaj 2 uri.

(Visited 79 times, 19 visits today)
Close