Malo bolj bogata solata je odlična izbira za večerjo. Tokrat s pridihom Mediterana.

Sestavine:

  • zelena solata
  • rukola
  • zelje
  • koruza
  • 2-3 paradižniki (ali 10 češnjevih)
  • feta sir
  • 1 večja bučka ali 2-3 manjše
  • olivno olje
  • sol, poper
  • sveža bazilika
  • po želji: balzamični kis

Priprava:

Bučko narežite na kolobarje in popecite na hitro na olivnem olju na visoki temperaturi (lahko na žar ponvi). Ostalo zelenjavo operite in narežite, zelje naribajte. Vso svežo zelenjavo premešajte, dodajte popečeno bučko, nariban feta sir in prelijte s prelivom iz olja, kisa in začimb. Po vrhu potresite liste sveže bazilike.

Za lačne: zraven se odlično poda tako pečen krompirček kot popečeni ali pizza kruhki.

(Visited 144 times, 1 visits today)
Close