So sladice, ki so nadvse okusne, in so sladice, ki so videti božanske. Je pa ena sladica, ki je zelo privlačna na pogled, okus je nepozaben, za njeno pripravo pa potrebujemo le nekaj minut. To so vroče višnje s smetano.
Sestavine:
- višnje (zmrznjene, v kompotu ali pa tudi sveže)
- višnjev liker
- sladkor (po okusu)
- smetana za stepanje (lahko tudi rastlinska)
- za ekstra dekor: naribana temna čokolada in liofilizirane višnje ali češnje (uporabite lahko tudi zmrznjene, posute s sladkorjem) in lističi mete
Priprava:
Odcedite višnje, malo tekočine pa pustite – in jih pogrejte na nizki temperaturi,po želji dodajte sladkor, mešajte, da dobite gosto omakasto zmes. Dodajte višnjev liker (nato pa se odločite, če želite, da doda liker le aromo, pustite, da alkohol izhlapi, sicer pa odstavite). Med tem stepite sladko smetano.
Zmes denite v kozarce, malo več kot do polovice. Lahko se poigrate in sladico zložite v več plasteh ali pa poskusite polovico razdeliti diagonalno. S smetano obložite višnje v kozarcih, okrasite in sladice čimprej postrezite.
Namigi:
- K okusu višenj se zelo poda okus mandljev – lahko naredite plast še iz olupljenih sesekljanih mandljev ali pa jih potresete po vrhu.
- V sladico lahko vključite tudi višnjevo marmelado.
- Podobna sladica je variacija z vročimi malinami, ki jim dodate vanilijev ali pistacijev sladoled, ali pa smetani primešate pravi kakav, da dobite čokoladno kremo.Okrasite z lističem mete ali sesekljanimi neslanimi pistacijami.