Domači prijatelj pravimo tradicionalnim piškotom, ki so videti privlačni, so okusni in odvisno od sestavin bolj ali manj zdravi, ter enostavni za pripravo.

Grizljamo jih kar tako ali pa pomakamo v čaj, mleko, kavo, kakav ali celo sladko vino.

Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 300 g različnih oreščkov in suhega sadja (narezanega na koščke), lahko tudi mak, kokosova moka, mleti rožiči
  • 3 jajca
  • 40 g masla ali margarine
  • žlička pecilnega praška
  • sok manjše limone
  • sladkor po želji

Priprava

Vse sestavine zmešamo in zgnetemo testo ter ga oblikujemo v štručko ali dve. Testo sploščimo in položimo na pekač v pečico ogreto na 160oC ter pečemo do 40 minut, toliko da dobi zlato rumeno barvo.

Še toplo sladico narežemo na tanke rezine in piškote pustimo da se ohladijo. Hranimo jih pri sobni temperaturi v zaprtih posodah. Piškoti ostanejo okusni vsaj mesec dni, užitni pa so še veliko dlje. Pravi domači prijatelj!

(Visited 2.398 times, 206 visits today)
Close