Site icon Eko Dežela

Domači piškoti z jabolki in prazničimi začimbami

Poezija jeseni v ustih – tudi tako bi lahko poimenovali tele mehke in hkrati krhke piškote z jabolki in cimetom. Stranski učinek peke piškotov doma pa je – cela kuhinja tako zelo diši!

Sestavine:

Priprava:

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. V skledi zmiksajte maslo z obema sladkorjema, vmešajte jajce, vanilijo in jabolčni sok. V drugi skledi presejte suhe sestavine in jih premešajte, nato jih dodajte mokrim in premešajte, da se povežejo, ne preveč. Dodajte še koščke jabolk in po želji orehe.

Z žlico nanašajte testo na s peki papirjem obložen pekač, vsaj nekaj cm narazen. Lahko jih oblikujete tudi v kroglice. Piškoti so pečeni v 13- 15 minut – toliko, da porjavijo.

Pustite, da se ohladijo, nato pa jih lahko posujete še s sladkorjem.

 

 

(Visited 878 times, 1 visits today)