Poezija jeseni v ustih – tudi tako bi lahko poimenovali tele mehke in hkrati krhke piškote z jabolki in cimetom. Stranski učinek peke piškotov doma pa je – cela kuhinja tako zelo diši!
Sestavine:
- 1/2 skodelice zmehčanega masla
- 3/4 skodelice sladkorja
- 3/4 skodelice rjavega sladkorja
- 1 jajce
- malo vanilijeve arome ali zavojček sladkorja
- 1/4 skodelice jabolčnega soka
- 2 zvrhani skodelici večnamenske moke
- 1 žkička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- 2-3 žlice cimeta
- po ščep: soli, muškatnega oreška, klinčkov
- skodelica in pol nasekljanih olupljenih jabolk
- po želji: dodate lahko tudi sesekljane orehe
- po želji: sladkor v prahu za posip
Priprava:
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. V skledi zmiksajte maslo z obema sladkorjema, vmešajte jajce, vanilijo in jabolčni sok. V drugi skledi presejte suhe sestavine in jih premešajte, nato jih dodajte mokrim in premešajte, da se povežejo, ne preveč. Dodajte še koščke jabolk in po želji orehe.
Z žlico nanašajte testo na s peki papirjem obložen pekač, vsaj nekaj cm narazen. Lahko jih oblikujete tudi v kroglice. Piškoti so pečeni v 13- 15 minut – toliko, da porjavijo.
Pustite, da se ohladijo, nato pa jih lahko posujete še s sladkorjem.