Site icon Eko Dežela

Domač jagodni sladoled iz 4 sestavin – lahko je tudi veganski!

Začenjajo se topli dnevi, ko zelo prija sladkanje s sladoledom. Zakaj ne bi poskusili narediti domačega? Tokrat iz svežih, zrelih, sladkih jagod!

Sestavine:

Priprava:

Jagode zmeljemo v kašo ter jim (po želji) dodamo sladkor v prahu in jogurt, mdobro premešamo. Stepemo sladko smetano, ji primešamo jagodno zmes, nadevamo v skodelice in jih damo v zamrzovalnik za 2 uri. Vmes premešamo in preverimo strukturo – če imamo raje bolj kremen in manj zmrznjen sladoled, je sladica lahko nared že v eni uri.

Če želite sladoled pripraviti v banjici in oblikovati v kepice, pa mora v skrinji počakati nekoliko dlje.

 

NAMIG: okrasite ga s celimi jagodami in lističi mete.

 

(Visited 1.559 times, 2 visits today)