Začenjajo se topli dnevi, ko zelo prija sladkanje s sladoledom. Zakaj ne bi poskusili narediti domačega? Tokrat iz svežih, zrelih, sladkih jagod!
Sestavine:
- 2 skodelici očiščenih jagod
- 1 skodelico sladke smetane (lahko tudi rastlinske)
- po želji: 1 skodelico sladkorja v prahu
- po želji: ½ skodelice jogurta (lahko tudi rastlinskega)
Priprava:
Jagode zmeljemo v kašo ter jim (po želji) dodamo sladkor v prahu in jogurt, mdobro premešamo. Stepemo sladko smetano, ji primešamo jagodno zmes, nadevamo v skodelice in jih damo v zamrzovalnik za 2 uri. Vmes premešamo in preverimo strukturo – če imamo raje bolj kremen in manj zmrznjen sladoled, je sladica lahko nared že v eni uri.
Če želite sladoled pripraviti v banjici in oblikovati v kepice, pa mora v skrinji počakati nekoliko dlje.
NAMIG: okrasite ga s celimi jagodami in lističi mete.