Hrustljavi nagci so ponavadi priljubljena jed otrok. Bolj zdravi od kupljenih so domači piščančji ocvrtki ali pa zelenjavni nagci. Vendar pa so čičeriki tisti, ki so prepričali več jedcev.
So brezmesni, tako da lahko z njimi en dan nadomestite meso, obenem pa jim lahko po okusu dodate tudi zelenjavo.
Sestavine:
- skodelica ovsenih kosmičev
- 1,5 skodelice kuhane čičerike (+ 1/4 skodelice vode od kuhanja – oboje lahko iz konzerve)
- olivno olje
- sol, začimbe po okusu (malo česna in čebule se vedno prileže, lahko ju tudi sveže sesekljana popražite; morda še paprika ali čili)
- po želji: drobtine
Priprava:
Sesekljajte, zmeljite, zblendajte ovsene kosmiče v prah. Odcedite čičeriko in shranite nekaj tekočine. Čičeriko dobro oplaknite. Zblendajte jo skupaj s čebulo, česnom in začimbami v drobtinasto zmes (ne do omakaste teksture). V skledi zmešajte čičerikin drobljenec skupaj s tekočino od kuhanja in olivnim oljem, dodajte še mlete ovsene kosmiče in dobro premešajte ter po okusu solite.
Testo naj počiva 10 minut, nato pa iz njega oblikujte nagce ali polpetke. Lahko jih še povaljate v krušnih drobtinah. Nato jih lahko ocvrete ali pa spečete v pečici (na 175 °C približno 10-15 minut na vsaki strani).