Čebula ni le polna okusa, temveč tudi zdravja, čeprav jo česen po popularnosti močno prekaša. Vsepovsod zelo priljubljene čebulne obročke po navadi pripravljajo iz že narejenih, zato smo tokrat preizkusili domače čebulne kroglice.

Sestavine:

  • 2 sesekljani čebuli (najboljše kroglice so iz rdeče čebule)
  • 150 g drobtin
  • 1 jajce
  • žlica olja
  • sol, poper
  • po želji: nekateri dodajo še žajbelj, lahko pa dodate tudi kakšno drugo začimbo, tudi pekočo

Priprava:

Podušite čebulo na olju, da postane mehka in sladka. Stepite jajce, dodajte vse ostale sestavine in dobro premešajte, da dobite gosto maso. Iz nje oblikujte kroglice in jih specite – bodisi na štedilniku na malo maščobe (obračajte) ali pa v pečici na 175 °C okoli 30 minut.

Kroglice so lahko prigrizek, priloga ali celo obloga solate.

(Visited 1.644 times, 2 visits today)
Close