Polpetki so jed, ki v večini družin prija kadarkoli. Če so pripravljeni doma, še posebej iz zelenjave, so tudi zdravi. Okusni in barviti, sezonski in lokalni – vse to odlikuje bučne polpetke.
Nekaj dileme je le glede tega, katero od oranžnih buč uporabiti v receptu. Mi smo se tokrat odločili za masleno bučo, ki je zelo sladka, in takšni so nam zelo všeč kot prigrizek. Če jih boste pripravljali kot prilogo k mesu ali drugi jedi, pa priporočamo muškatno ali hokaido.
Polpetke pripravimo na enak način kot iz bučk, lahko jih ocvremo in dobimo ocvrtke, ali pa spečemo v pečici in na ta način porabimo manj maščobe.
Sestavine:
- buča (6 skodelic naribane)
- 1 skodelica moke
- 2 jajci
- začimbe
- sol, poper
Priprava:
V skledi zmešajte naribano bučo, moko, penasto umešana jajca, začimbe (priporočamo kurkumo in ingver ter poper). Pekač obložite s peki papirjem. Iz mase oblikujte polpetke in jih pecite 35-40 minut na 180 stopinj Celzija.
Lahko pa maso z žlico zajemate in ocvrete v vročem olju.
Namig: postrezite z doma pripravljeno omako iz kisle smetane, jogurta in čebule.