Bučna rolada je sladica, ki se ji ni moč upreti. Pa še bolj zdrava je kot večina drugih, saj ne vsebuje moke, sladkorja pa tudi ne kaj dosti. A kljub temu je zelo sladka!
Sestavine:
- zmleta bučna semena, ki nadomestijo moko (okoi 500 g),
- 5 jajc,
- okoli 5 žlic sladkorja (če ne boste dodali marmelade, malo več, če želite še bolj zdravo sladico, pa malo manj),
- lonček in pol kisle smetane
- nekaj žlic marmelade, najbolje se obnesejo gozdni sadeži ali jagode.
Priprava:
Ločimo rumenjake in beljake, rumenjake stepemo s sladkorjem, dodamo mleta bučna semena, nato pa še sneg iz beljakov. Biskvit pečemo okoli 15 minut na 180 stopinj. Še toplega rahlo namočimo in zvijemo v rulado, da nam pozneje ne poka.
Nato ga premažemo s kislo smetano in z marmelado in ponovno zavijemo, v folijo in damo v hladilnik za vsaj nekaj ur.
Povrhu lahko bučno rolado še potresemo s sladkorjem v prahu in narežemo.