7:49 dop KULINARIKA IN RECEPTI

Bučna juha za prvi jesenski vikend

Buče so že povsod, tudi na naših krožnikih. In kaj prija bolj kot v zdaj že temnem večeru srebati toplo bučno juho?

Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 800 g buče
  • 1l vode
  • timijan
  • sol, poper
  • po želji: žlica kisle smetane, bučna semena

Priprava:

Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo žlico olja ter popražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo še česen. Ko zadiši, dodamo na koščke narezano bučo in začinimo s timijanom. Prilijemo vodo. Lonec pokrijemo in na manjšem ognju kuhamo 20 do 25 minut. Medtem operemo bučna semena in jih na hitro prepražimo. Kuhano juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo kislo smetano in začinimo s soljo in poprom. Juho potresemo s praženimi semeni in postrežemo.

NAMIG: Juho lahko obogatite z ješprenjem ali lečo.

(Visited 450 times, 2 visits today)
Close