Buče so že povsod, tudi na naših krožnikih. In kaj prija bolj kot v zdaj že temnem večeru srebati toplo bučno juho?
Sestavine:
- 1 žlica olivnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 800 g buče
- 1l vode
- timijan
- sol, poper
- po želji: žlica kisle smetane, bučna semena
Priprava:
Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo žlico olja ter popražimo čebulo, da se zmehča, nato dodamo še česen. Ko zadiši, dodamo na koščke narezano bučo in začinimo s timijanom. Prilijemo vodo. Lonec pokrijemo in na manjšem ognju kuhamo 20 do 25 minut. Medtem operemo bučna semena in jih na hitro prepražimo. Kuhano juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo kislo smetano in začinimo s soljo in poprom. Juho potresemo s praženimi semeni in postrežemo.
NAMIG: Juho lahko obogatite z ješprenjem ali lečo.