Brokolijevi ocvrtki s sirom so slastna priloga ali pa kar samostojen prigrizek – teknila bo celi družini, preverjeno. Spraševali se boste, od kdaj vsi tako obožujejo brokoli.
Sestavine:
- 1/2 kg brokolija, nasekljanega
- 2 skodelici vode
- pol skodelice naribanega sira (najbolje se obnese cheddar ali gauda)
- 1 jajce
- 1/2 skodelice moke
- 3 stroki česna
- sol, poper
- olje za cvrtje
Priprava:
V ponvi na srednjem ognju 5 minut kuhajte brokoli v vodi. Odcedite in pustite v skledi, da se ohladi. Potem dodajte sir, jajce, moko, česen, sol in poper in zmešajte do delno kremaste stukture.
V veliko ponev, ogreto na srednji temperaturi, denite 2 žlici olja. Z žlico zajemajte mešanico in jo v obliki ocvrtkov zapecite na obeh straneh (približno 3 minute na vsaki oz toliko, da porjavi). Ko so ocvrtki pečeni, jih položite na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo.
NAMIG: Ocvrtki se odlično pomakajo v kislo smetano z drobnjakom.