“Čizkejk” oz. pravilno cheesecake je pita s kremnim sirom, ki jo večinoma pripravimo kar brez peke – namesto testa uporabimo piškote.
Zaradi tega je sladica zelo primerna za vroče dni, da nam jih ogreta pečica ne segreva dodatno. Obenem je ohlajen čizkejk osvežilen, sploh z dodatkom svežega sadja – in je lahko odlična izbira tudi namesto sladoleda ali sadne kupe.
Sestavine:
- 200 g piškotov
- 120 g masla, stopljenega
- 250 g kremnega sira (lahko tudi mascarpone za manj slan okus)
- 250 ml smetane za stepanje
- 120 g sladkorja v prahu
- 200 g borovnic
Priprava
Piškote zdrobite in zmešajte s stopljenim maslom. Maso dobro premešajte in jo naložite v pekač s snemljivim obodom. Pritisnite ob dno in ob robu naredite rob.
Zmiksajte smetano, sir in sladkor in maso naložite na piškotno dno. Dobro ohladite, po vrhu pa potresite borovnice.
Na čizkejk lahkododate tudi borovničev preliv in kakšen list mete.