Pire krompir se sliši povsem vsakdanja priloga, toda v resnici so kuharji po vsem svetu naredili iz njega pravo umetnost. Kakšen pa je popoln pire krompir?
V osnovi vsakdo, ki je že kdaj stal v kuhinji, ve, kako se pripravi pire krompir. Da pa bo ta popoln, smo poiskali nekaj namigov.
- Za pire krompir je najbolj primeren moknati ali škrobnati krompir.
- Krompir pričnite kuhati v hladni in ne topli vodi. Le tako se bo povsem enakomerno skuhal.
- Kuhajte cel, neolupljen krompir, čeprav traja dlje časa.
- Segrejte maslo in smetano, preden jih primešate pireju. Tako bo krompir bol kremast in mehak.
- Uporabite ročno orodje za mečkanje krompirja in nikoli krompirja za pire ne miksajte ali stiskajte s paličnim mešalnikom.
- Pravi pire krompir ne vsebuje popra, kaj šele drugih začimb. Sol je edina začimba, ki se doda pire krompirju.
(Visited 884 times, 2 visits today)