Kruhovi cmoki niso kakšna posebno zapletena jed – pravzaprav največkrat nastanejo zato, ker nam ostane suh kruh …

A z nekaj preprostimi triki so jed, ki si jo boste zaželeli tudi kar iz svežega kruha!

Sestavine:

  • 300 – 500 g suhega kruha
  • 2 čebuli
  • 2 dcl mleka (ali več, po potrebi)
  • 1 jajce
  • sol, poper

Priprava:

Priprava je preprosta, zmešamo vse sestavine, oblikujemo cmoke in jih skuhamo.

Triki za najboljše kruhove cmoke:

  1. Kruh v mleku namočite že dan prej.
  2. Mešanici dodajte svež peteršilj – to naredi ogromno razliko.
  3. Po želji lahko okus še izboljšate z dodatkom mesa – vmešate npr. pripravljeno mleto meso ali pa popraženo sesekljano slanino.
  4. Čebulo predhodno karamelizirajte.
  5. Cmoke namesto, da jih skuhate, specite v pečici – sploh jih ni treba oblikovati – maso le nadevate v pekač in pečete okoli 20 minut na 175 °C, na koncu jih lahko poljubno zapečete!

(Visited 1.949 times, 6 visits today)
Close