Kruhovi cmoki niso kakšna posebno zapletena jed – pravzaprav največkrat nastanejo zato, ker nam ostane suh kruh …
A z nekaj preprostimi triki so jed, ki si jo boste zaželeli tudi kar iz svežega kruha!
Sestavine:
- 300 – 500 g suhega kruha
- 2 čebuli
- 2 dcl mleka (ali več, po potrebi)
- 1 jajce
- sol, poper
Priprava:
Priprava je preprosta, zmešamo vse sestavine, oblikujemo cmoke in jih skuhamo.
Triki za najboljše kruhove cmoke:
- Kruh v mleku namočite že dan prej.
- Mešanici dodajte svež peteršilj – to naredi ogromno razliko.
- Po želji lahko okus še izboljšate z dodatkom mesa – vmešate npr. pripravljeno mleto meso ali pa popraženo sesekljano slanino.
- Čebulo predhodno karamelizirajte.
- Cmoke namesto, da jih skuhate, specite v pečici – sploh jih ni treba oblikovati – maso le nadevate v pekač in pečete okoli 20 minut na 175 °C, na koncu jih lahko poljubno zapečete!